Logo

Bahar dönemi parti faaliyetlerinden


Bahar dönemi parti faaliyetlerinden...

 

Partimizin şiarlarını emekçilere taşıyoruz

Ezilenlerin ezenlere karşı isyanının muştusu olarak kutlanan Newroz yaklaşırken, işçi ve emekçilere, başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklarla dayanışma çağrısında bulunduk. Partimizin “Newroz isyan ve özgürlüktür!” başlıklı illegal bildirilerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Yeni Bosna Zafer Mahallesi ve İkitelli’deki semtlere parti bildirilerimizi ulaştırdık.

Yanı sıra,“Özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik!” şiarlı büyük boy afişlerimiz ile “Bijî Newroz! Yaşasın sosyalizm!” şiarlı küçük boy afişlerimiz birçok yere yapıldı. “Parti, sınıf, devrim!”, “Kahrolsun sermaye iktidarı! Yaşasın devrim ve sosyalizm!” şiarlı genel afişlerimiz de bu faaliyet esnasında kullanıldı. Yeni Bosna Zafer Mahallesi, Şahintepe, Altınşehir, Sefaköy İnönü Mahallesi, Söğütlü Çeşme Mahallesi, İkitelli Atatürk Mahallesi ve İbrahim Tatlıses üst geçidi civarında afiş faaliyeti gerçekleştirdik.

8 Mart vesilesiyle de bölgemizdeki işçi ve emekçilere partimizin bildirileri ve afişleriyle seslendik. “Ulusal, sınıfsal, cinsel sömürüye son!” şiarlı büyük boy afişlerimizin yanı sıra çok sayıda küçük boy afiş kullandık. Yeni Bosna Zafer Mahallesi, Şahintepe, Altınşehir, Sefaköy, İnönü Mahallesi ve E-5 güzergâhındaki çeşitli noktalar afişlerimizi yaptık.

Emekçilerin oturduğu semtlerde işçi ve emekçileri 8 Mart’ı devrimci özüne uygun bir şekilde alanlarda kutlamaya çağıran parti bildirilerinin dağıtımını gerçekleştirdik. Şahintepe, Yeni Bosna Zafer ve İnönü mahalleleri dağıtımı gerçekleştirdiğimiz semtler oldular.

İllegal devrimci faaliyetimizi kesintisiz sürdürecek, partimizin şiarlarını işçi ve emekçilere taşımaya devam edeceğiz.

Sefaköy’den komünistler

 

Faaliyetimizi güçlendirerek sürdürüyoruz

İllegal devrimci faaliyetimizi, 8 Mart’ı yaratan emekçi kadınların açtığı yoldan ve zulme karşı başkaldırının sembolü olan Newroz’un isyan ruhuyla sürdürdük. İşçilere, emekçilere ve Kürt halkına, sömürüye, baskıya ve ezilmeye karşı 8 Mart’ın kızıllığı ve Newroz’un isyan ruhuyla mücadeleyi güçlendirme çağrısı yaptık.

Bu süreçte “Ulusal, sınıfsal, cinsel sömürüye son!” şiarlı büyük boy ve “8 Mart’ta mücadele alanlarına!”, “Direnen halklar kazanacak!” şiarlı küçük boy TKİP imzalı afişlerimizi işçi geçiş güzergâhlarına, sanayi bölgelerine, emekçi semtlerine taşıdık. “Sınıfsal, cinsel, ulusal, mezhepsel baskı ve ayrımcılığa karşı… Eşitlik, özgürlük ve onurlu bir yaşam için… 8 Mart’ta mücadele alanlarına!” başlıklı TKİP imzalı bildirilerimizi bölgemizde yaşayan işçi ve emekçilere ulaştırdık. Hemen ardından “Özgürlük, eşitlik, gönüllü birlik!” şiarlı büyük boy ve “Bıji Newroz! Yaşasın sosyalizm!” şiarlı küçük boy TKİP imzalı afişlerimizle Newroz’un isyan ruhunu selamladık.

Partimizin adı, amblemi ve şiarları ile işçi ve emekçilere seslenmenin, partimizin özgür sesini kitlelere taşımanın coşkusu ve haklı gururuyla çalışmalarımızı güçlendirerek sürdürüyoruz.

Esenyurt’tan komünistler

 

Partimizin sesini kitlelere taşıyoruz

Bölgemizde yürüttüğümüz propaganda faaliyetleri 8 Mart afişlemeleriyle devam etti. 8 Mart öncesinde işçi ve emekçilere 8 Mart’ın anlamına işaret etmek ve mücadele alanlarına çağırmak için hazırlanan afişlerimizle partimizin sesini kitlelere taşıdık.

“Sınıfsal, ulusal, cinsel sömürüye son! / TKİP” şiarlı büyük boy afişlerin yanı sıra küçük boy hazırlanan “8 Mart’ta mücadele alanlarına! /TKİP” şiarlı afişlerimizi bölgemizdeki ana güzergahlara astık. E-5 Mavievler Durağı ve Kartal Devlet Hastanesi civarı, Sülüntepe-Kartal Cezaevi otobüs güzergahı, Kartal-Yakacık otobüs güzergahı, Karlıktepe-Kartal Devlet Hastanesi güzergahlarının yanı sıra emekçi semtlerinde de afişlerimizi kullandık.

Partimizin devrimci sesini daha güçlü bir şekilde bölgemizdeki işçi ve emekçi kitlelere taşımaya devam edeceğiz.

Kartal-Pendik’ten komünistler

 

Ankara’da 8 Mart çalışması

Komünistler olarak bahar süreci ile birlikte kentteki pratik faaliyetimizin temposunu artırmış bulunuyoruz. Bu çerçevede devrimci baharın ilk gündemini oluşturan “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” içerikli pratik süreci geride bırakmış durumdayız. Başta Ankara’nın sanayi bölgesi olan Sincan ile Mamak ve Batıkent gibi emekçilerin oturduğu semtlerde parti afişlerimizi yoğunlukla kullandık. “Cinsel, ulusal, sınıfsal sömürüye son! / TKİP”, “8 Mart’ta mücadele alanlarına! / TKİP” şiar ve imzalı afişlerimizle Ankara’lı işçi ve emekçilere devrimci baharın ilk çağrılarını ulaştırmış olduk.

Komünistler olarak önümüzdeki süreçte de partimizin özgür sesini ve mücadele çağrılarını emekçilere ulaştırmaya devam edeceğiz.

Ankara’dan komünistler

 

Partinin çağrısını emekçilere ulaştırdık

İl gündemi 8 Mart öncesinde oldukça yoğundu. Bir yandan 6 Mart’ta düzenlenecek merkezi Alevi mitingi hazırlıkları bir yandan da 8 Mart hazırlıkları eş zamanlı yürüyordu. Biz de partinin sesini bu iki gündemle işçi ve emekçilere taşıdık.

8 Mart gündemli “Özgürlük ve eşitlik için alanlara!” şiarlı, TKİP imzalı afişlerimizi İzmir’in değişik semtlerinde ve merkezi noktalarında kullandık. Ayrıca Alevi emekçileri düzen karşısında mücadeleye ve Alevi mitingine çağıran TKİP İzmir İl Komitesi imzalı bildirilerimizi Alevi emekçilerin yoğun yaşadığı semtlere ulaştırdık.

Newroz’un yaklaşmasıyla birlikte “Eşitlik, özgürlük, gönüllü birlik!” şiarlı parti afişlerini Kürt emekçilerinin yoğun yaşadığı semtlere yaptık. Her iki dönem boyunca devrim ve sosyalizmi vurgulayan genel afişlerimizi de kullandık.

İzmir’den komünistler

 


Üste