Logo

Gündemde erken genel seçimler var. Burjuva gericiliği iç bölünme ve dalaşmanın rejimin işleyişinde yarattığı kilitlenmeyi seçimlerle aşmaya çalışıyor ve halen bunu başarabileceği çok şüpheli görünüyor. Bunun başarılabilmesi, iç dalaşmanın taraflarından biri durumundaki dinci partinin parlamentodaki ezici üstünlüğünün sona ermesi ile olanaklı ancak.

Dünya giderek bir hapishaneye dönüşüyor. Teknolojinin en son ürünleri, güvenlik, savunma, “teröre karşı savaş” propagandası eşliğinde, tam anlamıyla terör aygıtlarına dönüşmüş bulunan burjuva devletlerin tahkimatı için kullanılıyor. Teknolojinin gözetleme, dinleme, takip, denetleme alanlarındaki uygulamaları insan aklının sınırlarını zorluyor. Artık “bilimkurgu filmlerinden çıkmış gibi”nin gibisi fazla.

‘71 Devrimci Hareketi’nin simge isimleri Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya ve yoldaşları her yıl ölüm yıldönümlerinde anılmakta, devrimci kadro tipinin seçkin örnekleri olarak, devrimci harekete kattıkları olumlu değerlere vurgu yapılmaktadır. Ancak Türkiye devrim mücadelesinin yüzakı olan bu devrimcileri ananlar, dahası onların devrettiği mirası yaşattığını öne sürenler arasında ciddi farklar bulunmaktadır.